Как да подобрим шансовете си за успешна среща

Взаимоотношения и връзки, 17.11.2014

Излизането по срещи е трудоемко занимание. С толкова много необвързани, които търсят партньор, какви са начините наистина да изпъкнете измежду другите кандидати? Ето някои от съветите на Лемарк Томас, изпълнителен директор на мачмейкинг агенцията Seventy-Thirty, по отношение на етикета в облеклото за срещи.

Какво да облечем на първа среща? 

Всички знаем колко е важно първото впечатление. За няколко секунди другият вече има мнение за нас. Вместо да се мъчите да изглеждате нереално перфектни, изберете удобно облекло, с което да се чувствате уверени, като в същото време покажете, че сте се постарали да изглеждате добре. Важно е да се чувствате сигурни в себе си, защото изглеждате подходящо облечени за повода, с хубави обувки и с безупречна лична хигиена. Чувствате се удобно, защото не сте прекалили, не се притеснявате от дрехите, които носите, и се чувствате „себе си”, защото видът ви отразява вашата личност.

Уверете се, че облеклото ви е подходящо за времето от деня, мястото и целта на срещата. Запомнете: ако искате да ви възприемат сериозно и търсите дългосрочна връзка, не прекалявайте с показването на плът. Връзки, в които дистанцията се скъсява прекалено рано, обичайно са нестабилни и често завършват толкова бързо, колкото са започнали. Отделете минута, за да прецените как изглеждате. Бъдете себе си, но в най-добрата си версия.

Кое е по-важно: външният вид или характерът? 

За да си отговорим на този въпрос, нека помислим как започва една връзка. Срещаме някого, усещаме привличане и химия, изграждаме връзка, постепенно страстта се балансира, появява се привързаност и връзката се стабилизира. Външният вид има много важна роля за привличането. Той може да не е толкова важен колкото характера, но е главният път към връзката. Първоначално ние съдим по вида за по-дълбоките качества на личността. Външният вид е важен за дългосрочната връзка и за да поддържа страстта жива. Начинът, по който изглеждаме, отразява личността и ценностите ни. Промяната във визията е свързана с други по-дълбоки промени и може да предизвика и промяна във връзката ни. Цялостният начин, по който изглеждаме, е много мощен фактор, определящ как представяме себе си. Не би трябвало да противопоставяме външност и характер, а да ги обединим, защото точно това е да си секси. Същевременно не оставяйте външните качества да засенчат изцяло вътрешните, защото няма нищо по-привлекателно от автентичния чар и искреното поведение.

Как да разберем какво привлича другите? 

Физическите аспекти на привличането са само малка част от цялостната привлекателност на един човек. Това, което е привлекателно за мъжете, е различно от това, което е привлекателно за жените. Привлекателността на мъжете е свързана с тяхната харизма, увереност, власт, успех, чар, обноски, поведение, походка и т.н.

Женската привлекателност е свързана с женската сила: с проявата на емоционална интелигентност, позитивно отношение, грижа и топлина. Всички ние сме много различни в това, което намираме за привлекателно, и често външният вид, който харесваме, ни дава ключ към по-дълбоките качества, които търсим.

Какви грешки правим по отношение на външния си вид?

Чрез социални сравнения ние оценяваме себе си спрямо другите. Сравнението понякога е в наша полза, но понякога е в полза на другите. Когато виждаме, че изглеждаме по-добре от другите, това повишава самооценката ни, докато когато преценяваме, че изглеждаме по-зле, това намалява самооценката ни, но същевременно ни стимулира да се усъвършенстваме. Социалните сравнения ни предлагат успешни модели, но могат и да ни подведат, тъй като невинаги това, което работи за някой друг, помага и на нас.

Понякога хората допускат грешки по отношение на вида си, опитвайки се да подражават на някого или следвайки дословно определена мода, вместо да се обличат според телосложението и предпочитанията си. Ако не се чувствате удобно в дадена дреха, то най-вероятно не изглеждате добре с нея. В други случаи има разминаване между начина, по който се възприемаме ние, и начина, по който ни виждат другите. А има и хора, които не изглеждат добре просто защото не ги е грижа за това.

Да не се съобразяваме с модата е проява на индивидуалност. Но да не ни е грижа как изглеждаме е равносилно на това да не ни интересува как ни възприемат другите. По този начин заявяваме: „Не ме е грижа какво мислиш ти за мен.” Кой би искал да има връзка с човек, който не се интересува от него?

 

По материали от: http://www.huffingtonpost.co.uk/flavilla-fongang/4-ways-to-improve-your-ch_b_5631617.html

 

От тук можеш да свалиш нашата брошура "Пътеводител за Първа Среща".

 

    КЛИЕНТИТЕ ЗА НАС

    Благодаря Ви за поетата посока и желанието да помагате! Всеки заслужава да получи възможност!  
    13.05.2024, след бързи срещи 

    Страхотни сте! Чудесен екип и атмосфера, ще препоръчам на приятели.
    13.05.2024, след бързи срещи 

    Всичко беше супер, и като организация, и като изживяване (голям майтап падна с тези ключове и катинари)
    02.05.2024, след парти за запознанства 

    Перфектна организация. Браво.  
    25.04.2024, след бързи срещи 

    Беше чудесно и уютно събитие. Организаторите са прекрасни и умеят наистина да предразполагат.
    08.04.2024, след бързи срещи